Сафлор - рослина яка приносить користь

ХарківАгроСоюз є однією з перших в Україні компаній, що пропонує високоякісний та екологічно чистий сафлор вирощений на власних полях.

Сафлор - рослина з безліччю переваг у різних галузяхУ медицині він може допомогти знизити рівень холестерину та покращити здоров'я серця. У кулінарії його олія надає стравам нежного смаку. У косметології, сафлорова олія зволожує шкіру та волосся. У тваринництві, насіння сафлору використовується для покращення якості м'яса та молока. Все це робить сафлор цінною рослиною у багатьох сферах.

Для
тваринництва

Для
кулінарії

Для
вегетаріанців

Для
здоров`я

Сафлор - для тваринництва, кулінарії та здоровья

Сафлор фарбувальний або фарбувальний будяк (лат. Carthamus tinctorius) - однорічна рослина з сімейства Астрові, або Складноцвіті. 

У квітках знайдені халконові глікозиди: картамін, ізокартамін, картамідин-5-глікозид, 7-глікозид лютеоліну. З усіх продуктів сафлора красильного особливо цінується сафлорова олія. Його склад вкрай насичений лінолевою кислотою, що не синтезується в організмі. Вона надає стійкості та еластичності кровоносним судинам, регулює важливі процеси життєдіяльності організму, має зволожуючий ефект, високу та проникаючу здатність. За опублікованими даними відомо, що речовини, що містять в Сафлорі, надають велику роль у поліпшенні кровообігу, при застої крові, у поліпшенні складу крові, при недокрів'ї, при високому тиску крові, і при наслідках крововиливу в мозок.

Також сафлор активно використовується у тваринництві. Завдяки високому вмісту протеїну, амінокислот, корисних жирів та клітковини сафлор стає чудовим доповненням до корму тварин. Застосування сафлору як доповнення до корму покращує зростання та розвиток тварин, зміцнює їх імунну систему протидіючи різним захворюванням.

У кулінарії широко використовується масло сафлору - воно має нейтральний смак і високу точку кипіння, що робить його ідеальним для смаження, запікання та смажених страв. Воно також добре поєднується з іншими інгредієнтами і може використовуватися в дресингах салатів або в соусах. Олія сафлору надає випічці м'якості, підтримує вологість та допомагає зберегти свіжість продукту протягом тривалого часу. Якщо замінити звичайну рослинну олію олією Сафлора в рецептах пирогів, печива або кексів, то смак буде легшим і ніжнішим.

Де використовується Сафлор

Контактна інформація

Телефони та електронна пошта за якими ви можете зв`язатися з нами

Харківська обл. Валківський р-н с. Шарівка вул.Заводська 6

+380503231793 +380997740639

zolotko.vh@gmail.com alla@zolotko.com.ua

Заповнить та надішліть форму